Det har været nogle mindeværdige dage for den danske håndboldspiller Rasmus Lauge.

Søndag blev han tysk mester sammen med sit klubhold Flensburg-Handewitt. I dag blev han så kåret til Danmarks bedste landsholdsspiller af sine medspillere og kolleger.

Og det var med imponerende 88 procent af stemmerne.

»Det betyder sindssygt meget. Man bliver bedømt af sine medspillere og kollegaer. Det er utroligt stort, at der bliver sat så meget pris på den måde, jeg har spillet håndbold på landsholdet i året. Og det er jeg utrolig stolt over,« sagde Rasmus Lauge til Dansk Håndbold Award i Viborg.

Sandra Toft blev kåret til årets kvindelige landsholdsspiller til Dansk Håndbold Award i Viborg.
Sandra Toft blev kåret til årets kvindelige landsholdsspiller til Dansk Håndbold Award i Viborg. Foto: Henning Bagger
Vis mere

På kvindesiden blev det målmand Sandra Toft, der løb afsted med prisen. Hun kan nu kalde sig Danmarks bedste kvindelige landsholdspiller.

»Jeg er rigtig stolt af denne pris, fordi jeg spiller sammen med nogle utrolige gode håndboldspillere på landsholdet. Så det er jeg stolt af,« sagde Sandra Toft.

Sandra Toft, som til daglig spiller i Team Esbjerg, vandt prisen foran Kathrine Heindahl og Stine Jørgensen fra Odense.

Kronprinsesse Mary, Ulrik Wilbek og Mikkel Hansen var også troppet op til dagens awardshow, som blev sendt på TV 2 Sport.

Det er første gang nogensinde, at dansk håndbold afholder et awardshow. Dansk Håndbold Forbund, Håndbold Spiller Foreningen og Divisionsforeningen står bag showet.