Nedrykkede håndboldklubber giver ikke op: Sagen er slet ikke afsluttet

Beslutningen om danske klubber skal nedrykkes vil nu sandsynligvis blive bestemt hos Danmarks Idræts Forbund.

Nordsjælland håndbold fra herreligaen, EH Aalborgs kvinder og Odder Håndbolds fra 1. divisionsherrer har ikke smidt håndklædet i ringen. (Foto: © Claus bech, Scanpix)

Selvom Dansk Håndbold Forbunds repræsentantskab mandag aften stadfæstede skrivebordsafgørelse om slutstillinger og nedrykninger i de bedste danske håndboldrækker, så slutter sagen slet ikke her.

Det siger Nordsjælland Håndbolds direktør, Hans Peter Dueholm, der leder en af de klubber, der har anket afgørelsen.

Før mødet i dag havde Nordsjælland Håndbold fra herreligaen, EH Aalborgs kvinder og Odder Håndbolds 1. divisionsherrer sideløbende anket sagen til appelinstansen i Danmarks Idrætsforbund (DIF) - også kendt som idrættens højesteret.

Og derfor ser Hans Peter Dueholm ikke mandagens stadfæstning som det endelige punktum i sagen.

- Vi har allerede sendt sagen til DIF. Det her er DHF's valg, men sagen er ikke afsluttet endnu. Der vil være usikkerhed omkring dansk håndbolds afslutning de næste fire til seks uger.

- Vi er ikke overraskede over denne beslutning i dag, så vi var forberedt. Derfor gør det anken til DIF mere interessant, siger han.

Hans kollega i EH Aalborg, Henrik Skals, stemmer i.

- Nu håber vi bare på, at der bliver truffet en afgørelse så hurtigt som muligt i DIF's appelinstans, så vi kan få det afsluttet, siger Skals.

Skuffet over DHF

Men ødelægger man ikke sæsonen for alle andre klubber med endnu en appelsag og en usikker fremtid?

På ingen måde, er svaret fra Nordsjællands direktør. Det er Dansk Håndbold Fordbunds ansvar, at det er kommet så langt ud.

- Vi er skuffet over, at DHF ikke viser mere solidaritet. Andre lande har stoppet ligaer, kåret mestre, men har aflyst nedrykninger. Men det vil DHF ikke gøre her.

- Det er forkert, at man vender situationen på hovedet og anklager os klubber. Det er DHF, der skal tænke på dansk håndbold og på helheden. Jeg skal tænke på min klub. Vi har lagt op til dialog så mange gange i denne proces, men hver gang er vi blevet afvist, siger han.

Nordsjælland Håndbold er ikke tilfredse med DHF's håndtering. (Foto: © Claus bech, Scanpix)

De nedrykningsdømte klubber havde opfordret til, at nedrykningerne skulle droppes. Det ville betyde, at landets bedste ligaer skulle udvides fra 14 til 15 hold i næste sæson.

Klubbernes ret at appellere

Hos DHF forstår man klubbernes reaktion og accepterer, at Nordsjælland, EH Aalborg og Odder Håndbold nu tager sagen videre til DIF, selvom man gerne havde set, at sagen var afsluttet mandag aften efter afgørelsen ved repræsentantskabsmødet.

- Jeg er ærgerlig over det, men det er nu den ret, som klubberne har. Den har de valgt at gøre brug af. Det kan jeg hverken sige fra eller til. Det er sådan, vores system er skruet sammen, siger formand Per Bertelsen.

Hvad håber du udfaldet bliver hos DIF?

- Jeg er blevet skældt ud for, at jeg tidligere har sagt, hvad jeg håbede og troede på. Og hvordan udfaldet blev. Så det vil jeg overhovedet ikke udtale mig om, siger han.

Det er uvist, hvornår appelinstansen i DIF træffer en afgørelse i sagen.